Op 23, 24 en 25 mei 2022 vindt de pilot plaats van TekkieWorden Week Rotterdam. Het evenement heeft nog nooit eerder fysiek plaatsgevonden. Ons doel is om jongeren te inspireren te kiezen voor een baan/opleiding in de ict, techniek en de haven.

Het idee van TekkieWorden Week Rotterdam is in Coronatijd ontstaan in januari 2021. Meer IT-talent in de Rotterdamse haven! Helaas kon door de Covid19 maatregelen alleen een online evenement georganiseerd worden. Dit jaar wilde de organisatie van het evenement, bestaande uit  IT Campus Rotterdam, Stichting mevrouw Robinson, Techniek College Rotterdam en It College online, gaan voor een fysieke evenement op het RDM terrein.

TekkieWorden Week Rotterdam

De Tekkie worden week Rotterdam 2022 is het eerste fysieke evenement van TekkieWorden Week rondom de beroepskeuze voor IT-banen in de Rotterdamse haven.

De organisatoren van dit evenement bieden studenten uit het mbo, hbo en leerlingen uit het voortgezet onderwijs de kans om te oriënteren in deze sectoren. Er vindt een HBO dag en en MBO dag plaats waarbij studenten worden gelinkt aan IT-banen in de Rotterdamse haven. Op deze dagen komen er sprekers langs, waaronder de jong haven vereniging. Er vindt aan het einde van de dag een netwerklunch plaats waar de studenten kunnen praten met bedrijven uit de haven van Rotterdam en mogelijke aan een baan of stage kunnen komen. 

Techniek College Rotterdam en Randy Robinson

Vorige jaar was er op het Techniek College in Spijkenisse een themaweek met speciale opdrachten. Op deze dagen hebben de studenten onderdelen gedaan die ze normaal gezien niet meekrijgen. De studenten leren verschillende skills zoals: Gesprekken voeren, solliciteren en presenteren. Het zijn onderdelen waar geen normale lessen over gegeven konden worden. Het Techniek College Spijkenisse wilde de studenten zoveel mogelijk motiveren om naar deze dagen te komen tussen de vrije dagen in. Randy Robinson wilde deze combineren met TekkieWorden Week Rotterdam. Ze was bezig met het onderwerp: wat kunnen mijn studenten het beste doen voor hun toekomst en hoe kunnen ze hun netwerk verbreden in het maritieme.

De studenten zoeken vaak nadat ze afgestuurd zijn naar werk en kunnen het zelf lastig vinden. Het is opgevallen dat de studenten niet kijken in de categorie maritiem voor mogelijke banen. Rotterdam staat bekend om de haven. Op dit moment vindt er een revolutie plaats in de haven van Rotterdam. Dit is de technische revolutie. Vroeger stond de haven voor hard fysiek werken. Tegenwoordig is de haven op een heel snel tempo aan het digitaliseren. Randy Robinson van Techniek College Rotterdam en It College online vindt dat de studenten in deze revolutie een rol moeten spelen. Doormidden van deze gedacht is mevrouw Robinson terecht gekomen bij de IT-campus. De directeur van de IT-campus Marijn Roelof was het eens met Randy Robinson en vond dat dit geregeld moest worden voor de studenten. Marijn Roelof heeft Randy Robinson in contact gebracht met Humphrey Tellings van Next Maritieme Professional. Humphrey Tellings, Randy Robinson en haar stagairs hebben het idee van Tekkie worden week Rotterdam uitgewerkt tot een echt evenement. Dit komt doordat de stichting stagiairs heeft en bied gericht op het beroep event manager. De stichting heeft ook stagiairs van de opleidingen Techniek software developer en secretarieel medewerker. De stichting biedt de stagiairs een mogelijkheid om een dit grote evenement te organiseren. Stichting mevrouw Robinson heeft een reken battle verzonnen voor MBO studenten. Hiervoor heeft Stichting mevrouw Robinson een game gemaakt genaamd ROC battle.

Contactgegevens

Randy Robinson

https://www.linkedin.com/in/randy-robinson-/
https://mevrouwrobinson.nl
https://www.techniekcollegerotterdam.nl
http://rocbattle.boland.nl

TekkieWorden Week Rotterdam wordt mede mogelijk gemaakt door:

Neem contact op

Wil je contact met ons opnemen, heb je een vraag, tips of feedback? Dat horen we graag! Vul het formulier hieronder in en we komen zo snel mogelijk bij je terug.