Dinsdag 24 mei is de MBO dag van de TekkieWorden Week Rotterdam. Deze dag worden er verschillende workshops georganiseerd voor MBO studenten waarin zij kennis maken met alle toffe vervolgopleidingen en banen in IT. Hieronder zie je welke workshops dat zijn.

Het programma

Hiernaast de workshops van de MBO dag

Workshop communicate to connect

- door Brian Strang

Individuen worden in staat gesteld om effectievere leiders te worden door beter te leren communiceren. Er kan geen leiderschap uitgeoefend worden zonder communicatie, zonder communicatie leidt er niemand. De individuen krijgen praktische lessen mee die je in staat stellen om effectief te communiceren. Je leer om je communicatie simpel te houden en de aandacht van mensen vast te houden.

https://www.linkedin.com/in/brian-strang-787404123/?originalSubdomain=nl

Workshop LinkedIn

Deelnemers komen erachter waarom het gebruik van LinkedIn belangrijk is. Het maken van een account op LinkedIn wordt uitgelegd. Voor het maken van het account worden meerdere tips en tricks verteld. Het doel van LinkedIn wordt omschreven. De voordelen van het gebruik van LinkedIn worden verteld tijdens de workshop.

https://www.techniekcollegerotterdam.nl

http://www.rocbattle.nl 

Workshop Young Impact

Wij reizen het hele land door om jongeren in actie te laten komen voor thema’s als klimaat, maatschappij, diversiteit, gelijke kansen en gezondheid. Eenmalig of blijvend. Dat doen we met programma’s op scholen én evenementen zoals Young Impact Day, de Young Impact Awards en Young Impact Island. De missie voor Tekkie worden week Rotterdam is: stimuleren van techniek in het onderwijs bij MBO studenten.

https://youngimpact.nl

Workshop house of esport hackathon

Er worden verschillende casussen uitgedeeld aan de studenten. De studenten moeten deze casussen gaan uitwerken. De casussen gaan over de maatschappij in beweging te krijgen met Techniek/ICT esport. Een voorbeeld hiervan is: hoe krijgen we 65+ mensen meer in beweging.

Workshop leren netwerken

De workshop leren netwerken leert je hoe jij jouw kwaliteiten inzet en laat zien, zonder opschepperij. Je leert begrijpen waarom je moeite hebt om jouw mening en kwaliteiten naar voren te brengen. Word meer zichtbaar op een manier die bij jou past. Want je mag en moet altijd gehoord worden. Een goed netwerk kan op allerlei manieren het succes van je carrière bepalen! 

Workshop handleiding schrijven in het Engels

Het schrijven van een gebruikershandleiding is een grote verantwoordelijkheid, omdat het voltooide document zal worden gebruikt door mensen die er afhankelijk van zijn om ze te voorzien van instructies die ze kunnen volgen. Leren hoe je een gebruikershandleiding schrijft vereist een combinatie van organisatorische en technische schrijfvaardigheden. Deze vaardigheden worden uitgelegd en geoefend tijdens de workshop.

Job On workshop

Samen met andere studenten kruip je in de huid van een recruiter tijdens de Escape Room “FutureLab-010”. Je krijgt 60 minuten de tijd om allemaal puzzels op te lossen en te ontdekken hoe futureproof jij bent! Na de Escape Room krijgt je inzicht in de ontwikkelingen op de Nederlandse arbeidsmarkt en leer je waarom Big Data, Automatisering en Digitalisering steeds belangijker worden. Vervolgens krijg je tips zodat jouw carrière een vliegende start krijgt!

https://jobon.nl/

Workshop Cyber Aware

De deelnemer leert over digitale weerbaarheid. Het gaat daarbij niet alleen om het beter ‘technisch’ beveiligen van bijvoorbeeld je smartphone, maar vooral ook over ‘slim’ en verantwoord online zijn. De onderdelen Phishing Social Media Basisbeveiliging, Draadloos internet Internetbankieren, Gaming Internet of things, Online winkelen Privacy Veiligheidscultuur komen voor tijdens deze Workshop.

https://www.itph-academy.nl/

House of esport dag

De house of esport dag bestaat uit verschillende spelletjes voor de studenten. De studenten gaan spellen spelen zoals een game wand en vr games spelen. Door het spelen van deze games komen de studenten in beweging en het is ook erg leerzaam.

ECT Rotterdam Workshop

Het bedrijf ECT Rotterdam komt op Tekkie Worden Week Rotterdam een gastles geven. Het is een bedrijf uit de Rotterdamse haven. Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) behoort tot de leidende en meest geavanceerde containerterminal operators van Europa. ECT exploiteert in Rotterdam de ECT Delta terminal en de ECT Euromax terminal. Beide gelegen op de Maasvlakte, direct aan de Noordzee.

Port of Rotterdam Workshop

De Rotterdamse haven is de grootste haven van Europa en heeft de ambitie de slimste haven ter wereld te worden. Het Havenbedrijf Rotterdam zet in op energietransitie, digitalisering en innovatie om logistieke ketens via Rotterdam efficiënter, betrouwbaarder en dus concurrerender te maken. Tijdens deze workshop krijgen studenten de kans om het spel Port Constructor te spelen waar ze zich zullen concentreren op de havenontwikkeling, zoals het in het echt ook kan gaan. Het biedt een actief inzicht in de verschillende scenario’s en de impact ervan op ruimte, milieu en economie om zo de haven zo goed mogelijk in te richten tot 2050. Het doel is om de rollen van de stakeholders te begrijpen en de technische complexiteit van het ontwikkelingsproces te voelen. Als port-city developer krijgen deelnemers de kans om mee te werken aan de verdere inrichting van de Tweede Maasvlakte en zelf het effect beoordelen die bepaalde beslissingen kunnen hebben. Ga je nieuwe havengebieden ontwikkelen of nieuwe infrastructuur aanleggen? Met welke partners ga je aan de slag? De game daagt je uit keuzes te maken en daarbij rekening te houden met de drie p’s van people, planet en profit.

Pathway Workshop

Toekomst in IT? Ontdek het met PathWays! Kansen te over in IT, maar waar moet je beginnen? Welk carrièrepad in IT past het beste bij jou? Hoe kun je jezelf opleiden en certificaten behalen? Hoe werkt peer-learning als je thuis achter je laptop zit te leren? Welke van jouw vaardigheden en eigenschappen zijn toepasbaar in een nieuwe IT-baan? Hoe vind je de ideale match tussen jezelf en je eerste IT-baan?

ProRail Workshop

Bij de naam ProRail denken veel mensen alleen aan treinen. Dat zit net even anders: we beheren, onderhouden, vernieuwen en verbeteren alle Nederlandse spoorwegnetwerken. Belangrijk werk, want miljoenen mensen en goederen vertrouwen op ons spoor. Wat dacht je van het beheren en onderhouden van ons eigen glasvezel- en gsm-netwerk, maatwerksoftware en datacenters met enorme hoeveelheden data? Bij ProRail werk je met zo’n 650 ICT-collega’s verdeeld over verschillende afdelingen aan de meest uiteenlopende onderwerpen. Van infrastructuur tot IoT en van datamanagement tot security. Jouw werk doet ertoe. Jij houdt Nederland in beweging terwijl je tegelijkertijd werkt aan je eigen toekomst en bijdraagt aan de klimaatdoelstellingen.

NPRC Workshop

De workshop NPRC bestaat uit het oplossen van een logistiek probleem met een IT-oplossing. De deelnemers krijgen een logistieke keten te zien en daarbij verteld Margriet Geluk hoe zij dit zelf tijdens haar werk in kaart brengt. Vervolgens moeten de deelnemers zelf een oplossing gaan bedenken. Hierbij worden verschillende tips & tricks verteld. 

Neem contact op

Wil je contact met ons opnemen, heb je een vraag, tips of feedback? Dat horen we graag! Vul het formulier hieronder in en we komen zo snel mogelijk bij je terug.