Op maandag 23 mei is het tijd voor het evenement TekkieWorden Week Rotterdam voor de HBO studenten. Op de deze dag vinden er verschillende workshops plaats die HBO studenten en bedrijven uit Rotterdam in de IT bij elkaar brengen. Hieronder vind je meer informatie over de workshops waaraan je kan deelnemen.

Het programma

Hiernaast de workshops die worden georganiseerd

Workshop leren netwerken

- door Brian Strang

De workshop leren netwerken leert je hoe jij jouw kwaliteiten inzet en laat zien, zonder opschepperij. Je leert begrijpen waarom je moeite hebt om jouw mening en kwaliteiten naar voren te brengen. Word meer zichtbaar op een manier die bij jou past. Want je mag en moet altijd gehoord worden. Een goed netwerk kan op allerlei manieren het succes van je carrière bepalen!.

 https://www.linkedin.com/in/brian-strang-787404123/?originalSubdomain=nl

Workshop make it work

Artificial Intelligence (AI) is overal. Of het nu gaat om de technische sector, het economisch domein of de zorgsector; AI speelt overal een rol en die rol zal de komende jaren alleen maar groter worden. Dus groeit ook de vraag naar vakmensen op dit gebied. Om daarin te voorzien heeft Hogeschool Rotterdam AI hoog op de agenda gezet.

Workshop ECT Rotterdam

We gaan jullie in deze workshop een kijkje in de keuken geven van een van de meest invloedrijke maar vaak onbekende wereld van de containerterminals. Heel veel spullen die jullie kopen komen uiteindelijk via een van de containerterminals ons land binnen en als er maar 1 kink in de kabel van de aanvoerketen komt, dan merken we daar wel iets van. Neem de blokkade van het containerschip de Ever Given en de economische gevolgen daarvan, en recentelijk de lockdowns in China waardoor de aanvoerketen ook beïnvloed wordt. Via onze terminals worden dagelijks vele containerschepen geladen en gelost en dat gaat 24/7 door.

Maar let op: in deze workshop kan je niet rustig achterover zitten en luisteren, er wordt ook actieve inbreng van jullie verwacht. We zullen dit o.a. in spelvorm doen en degene die goed heeft opgelet en interesse heeft kan ook nog een werkelijk bezoek aan deze bijzondere wereld aangeboden krijgen. Kortom: wacht niet langer en schrijf je in voor deze workshop!

Workshop Portsbase

Portbase is in 2009 opgericht door Havenbedrijf Rotterdam en Havenbedrijf Amsterdam en heeft de brede steun van het havenbedrijfsleven. Onze ambitie is om via één loket de logistieke ketens van de Nederlandse havens zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Portbase verbindt hiertoe alle partijen in de logistieke ketens van de Nederlandse havens.

https://www.portbase.com

Workshop Cybere Aware

Met de workshop DigiVeilig vergroot je je digitale weerbaarheid. Het gaat daarbij niet alleen om het beter ‘technisch’ beveiligen van bijvoorbeeld je smartphone, maar vooral ook over ‘slim’ en verantwoord online zijn. Zo benut je alle voordelen van online en houd je tegelijkertijd je digitale voetafdruk en -schaduw zo klein mogelijk. En bescherm je daarmee je eigen privacy. Want niemand wil een lekker hapje zijn voor online criminelen met verkeerde bedoelingen.

Het programma Digiveilig bestaat uit 10 thema’s die ieder een aspect behandelen dat iedereen in het dagelijks verkeer tegenkomt. Van online bankieren, basisbeveiliging tot sociale mediagebruik.

Workshop Qquest

In onze workshop zullen we je meenemen in de mogelijkheden binnen het 2-jarig IT Traineeship van Qquest, ook als je geen IT opleiding hebt gevolgd. Bij Qquest word je in twee maanden klaargestoomd voor een carrière in de IT. De eerste maand word je breed opgeleid, zodat je van verschillende richtingen wat kunt proeven. Ook wordt er veel aandacht besteed aan soft skills. Hierdoor verbeter je jouw communicatie- en presentatieskills. In de tweede maand ga je met je met de andere trainees werken aan een project. Zo kan je ontdekken welke werkzaamheden het meest bij je passen en tegelijkertijd oefenen in een praktijksetting.
Na deze twee maanden ben je klaar om in een opdracht aan de slag te gaan die bij jou past! Hierin blijven we jou natuurlijk begeleiden en blijf jij je kennis en vaardigheden ontwikkelen. Ben jij benieuwd of het IT Traineeship van Qquest iets voor jou is? Kom dan naar onze workshop waarin twee trainees hun ervaringen zullen delen!

Qquest.nl

Workshop Peak IT

PEAK-IT is IT business partner op het gebied van support en beheer, waarbij de focus ligt op meer dan het oplossen van vraagstukken alleen. Wij willen onze klanten niet alleen continuïteit, maar ook een goede service bieden. In onze ogen is de mens een cruciale factor op een IT-afdeling. Omdat jij als IT-professional deze belangrijke rol vervult, vinden wij het essentieel om continu te investeren in jouw ontwikkeling. Zo kun jij het beste uit jezelf halen, ontwikkelen en groeien.

Peak-it.nl

Workshop Port of Rotterdam

We zetten in op duurzaamheid, digitalisering en innovatie. Zo maken we de haven en handelsstromen nog efficiënter. We willen zorgen voor een schonere haven en dragen bij aan een gezonde en groenere leefomgeving voor iedereen, nu en in de toekomst. Natuurlijk houden we daarbij focus op onze andere belangrijke kerntaak: een vlotte en veilige afhandeling van de scheepvaart.

De workshop is in een spelvorm waar in groepsverband een dilemma wordt besproken en over de uitkomst hiervan onderling wordt gedebatteerd en tot slot de uitkomst wordt ingevoerd in het spel.

https://www.portofrotterdam.com/

Workshop Prorail – Elke dag vooruit

Bij de naam ProRail denken veel mensen alleen aan treinen. Dat zit net even anders: we beheren, onderhouden, vernieuwen en verbeteren alle Nederlandse spoorwegnetwerken. Belangrijk werk, want miljoenen mensen en goederen vertrouwen op ons spoor. Vervoer per trein is immers snel, veilig en duurzaam. Ons spoorwegnet is één van de drukste, betrouwbaarste en meest ingenieuze netwerken ter wereld. Daar werken we bij ProRail hard aan. Zo’n 5.000 betrokken collega’s houden het spoorwegnet in topconditie. Van mooie stations tot goed onderhouden bruggen, overgangen, wissels en meer. Wat dacht je van een optimale dienstregeling, een eigen gsm- en elektriciteitsnetwerk en big data? Onze professionals brengen hun eigen unieke kennis, talenten en mogelijkheden. En het werk is nooit klaar. De vraag naar treinvervoer blijft groeien. Innovatieve ideeën en nieuwe technologieën krijgen daarom bij ons alle ruimte. Vergroot je kennis, verbeter je vaardigheden, ga aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. En werk niet alleen aan duurzame mobiliteit, maar ook aan je eigen carrière. Een carrière die past bij jouw talenten en interesses. Waar jouw hart ook sneller van gaat kloppen, bij ProRail vind je kansen en werk om trots op te zijn. Houd jij Nederland in beweging?

Workshop Cybere Aware

Met de workshop DigiVeilig vergroot je je digitale weerbaarheid. Het gaat daarbij niet alleen om het beter ‘technisch’ beveiligen van bijvoorbeeld je smartphone, maar vooral ook over ‘slim’ en verantwoord online zijn. Zo benut je alle voordelen van online en houd je tegelijkertijd je digitale voetafdruk en -schaduw zo klein mogelijk. En bescherm je daarmee je eigen privacy. Want niemand wil een lekker hapje zijn voor online criminelen met verkeerde bedoelingen.

Het programma Digiveilig bestaat uit 10 thema’s die ieder een aspect behandelen dat iedereen in het dagelijks verkeer tegenkomt. Van online bankieren, basisbeveiliging tot social mediagebruik.

Pathway Workshop

Toekomst in IT? Ontdek het met PathWays!

Doe ervaring op met programmeren, cloud computing, data-analyse, UX en digital marketing. Verkrijg volledig overzicht en inzicht in IT-banen, sectorbreed. Leer IT-skills en creëer je eigen leerpaden. Match je talenten met een IT-baan, bepaal je studiepad en kies je opleiding of baan. PathWays is hét unieke IT-loopbaanprogramma om mensen op weg te helpen naar een nieuwe carrière in IT.

Na afloop van Pathways weet je of je IT leuk vindt, welke banen bij je passen, bij welke opleider jij je wil inschrijven én hoe je je opleiding zonder zorgen kunt bekostigen.

Programma HBO

Tijden

Wat/Workshop

10:00

Opening

10:30 – 12:25

Port of Rotterdam

10:30 – 11:20

Leren Netwerken

10:30 – 11:20

Qquest

10:30 – 11:20

Cyber Aware

10:30 – 11:20

Port-Base

10:30 – 11:20

Make IT Work

10:30 – 11:20

ECT Rotterdam

11:35 – 12:25

Pathways

11:35 – 12:25

Qquest

11:35 – 12:25

Cyber Aware

11:35 – 12:25

Port-Base

11:35 – 12:25

Peak IT

11:35 – 12:25

ECT Rotterdam

12:40 – 14:00

Netwerklunch

 

Neem contact op

Wil je contact met ons opnemen, heb je een vraag, tips of feedback? Dat horen we graag! Vul het formulier hieronder in en we komen zo snel mogelijk bij je terug.